Evropski kup za kik boksere održan je hrvatskom gradu Karlovcu od 28.-30 maja. 2021. godine. Na njemu je nastupila reprezentacija Srbije pod novim rukovodstvom selektora Srđana Radulovića. U okviru reprezentacije naše zemlje nastupila su tri takmičara iz Kik boks kluba „Radnički” Kragujevac.

Lazar Vesković stariji junior u kategoriji do 63.5 kg u disciplini lou kik osvojio je zlatnu medalju pobedom nad Ukraincem u finalu.Đordje Dimitrijević, mladji junior u kategoriji do 63.5 kg u disciplini lou kik osvojio je takođe zlatnu medalju pobedom nad takmičarom iz Izraela.

Jovan Smilić senior u kategoriji do 81 kilogram u disciplini K1 ispao je u četvrt finalu kupa porazom od Portugalca.

Srbija je osvojila u ukupnom plasmanu osvojila prvo mesto od 20 zemalja učesnica sa 14 zlatnih medalja od koje dve idu u naš „Radnički”.„Malo smo sačekali, ali i konačan zvanični rezultat uspešnosti timova na Evropskom kupu u Karlovcu (Hrvatska) je objavljen!
Tim Srbije je na prvom mestu, ostavio je iza sebe Bugare, Ukrajince, Moldavce…
Ukupan broj od 43 srpska predstavnika i treneri: Marko Simić, Željko Šobić i Vladimir Bogović sa selektorom Srđanom Radulovićem su više nego zadovoljni uspehom.
U drugoj polovini godine srpske kik boksere očekuje veliko takmičenje, svetsko prvenstvo za seniore koje će se održati u Italiji i evropsko prvenstvo za juniore koje je zakazano u Budvi, Crna Gora.” napisali su, ne bez ponosa na fejsbuk profilu Kik boks saveza SrbijeNovi izazovi teks slede. Kik boks klub „Radnicki” iz Kragujevca će u subotu 5. juna nastupiti na državnom prvenstvu u kik boksu koje se održava u Kraljevu u disciplini ful kontakt sa 15 čak takmičara u različitim uzrasnim kategorijama.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *